Rețelele de traficanți de persoane în Europa au câștigat miliarde de dolari

  • 17 Mai 2016 19:06
Rețelele de traficanți de persoane în Europa au câștigat miliarde de dolari

Rețelele de traficanți de persoane în Europa au câștigat între 5 și 6 miliarde de dolari de pe urma valului de migrație de anul trecut, ceea ce face din această activitate una dintre cele mai profitabile de crimă organizată, relevă un raport comun al agențiilor de poliție Europol și Interpol, citat de Agerpres.În 2015, intrarea în Uniunea Europeană a 90% dintre…

Rețelele de traficanți de persoane în Europa au câștigat între 5 și 6 miliarde de dolari de pe urma valului de migrație de anul trecut, ceea ce face din această activitate una dintre cele mai profitabile de crimă organizată, relevă un raport comun al agențiilor de poliție Europol și Interpol, citat de Agerpres.

În 2015, intrarea în Uniunea Europeană a 90% dintre migranți și refugiați a fost facilitată de rețele infracționale cu structuri flexibile, situate de-a lungul rutelor de migrație, iar procentul este probabil să fie chiar mai mare în acest an. 

Din cei în jur de 1 milion de migranți intrați în UE în 2015, majoritatea au plătit între 3.000 și 6.000 de euro. 

Conform raportului, principalii organizatori au provenit din aceleași țări ca și migranții, însă adesea dețineau permise de rezidență sau pașapoarte europene. 

În jur de 800.000 se află încă în Libia așteptând să plece spre Europa, menționează raportul. Mii de persoane și-au pierdut viața traversând Marea Mediterană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
15,24
Câțiva nori
Umiditate:72 %
Vint:5,14 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău