Rețeaua lui Navalnîi se autodizolvă, în timp ce el îl compară pe Putin la proces cu ''împăratul gol''

  • 29 Aprilie 2021 19:37
Rețeaua lui Navalnîi se autodizolvă, în timp ce el îl compară pe Putin la proces cu ''împăratul gol''

Opozantul rus încarcerat Aleksei Navalnîi l-a ridiculizat pe președintele Vladimir Putin comparându-l cu ''împăratul'' fără haine din poveste, în timpul unei noi audieri în fața intanței desfășurată joi, când rețeaua regională anticorupție a lui Navalnîi a ales să se autodizolve înainte ca autoritățile ruse să o declare ''extremistă'', relatează agențiile DPA și AFP.

''Împăratul gol vrea să domnească până la capăt; el se agață de putere'', a spus Navalnîi sfidător la audierea prin videoconferință în fața instanței, conform canalului pe internet Dojd, în prima sa apariție publică după ce a renunțat la greva foamei.

Dacă Putin continuă să conducă, mai spune opozantul, un deceniu pierdut se va adăuga unui alt deceniu deja pierdut.

''Vreau să spun, draga mea instanță, că împăratul vostru este gol. Și nu este doar un băiețel care spune cu voce tare acest lucru, acela că împăratul este gol'', a adăugat el, făcând referire la chemarea la realitate din basmul lui Hans Christian Andersen, ''Hainele cele noi ale împăratului''.

''Coroana îi alunecă peste urechi. La televiziuni sunt tone de minciuni. Și mai este, desigur, o imensă înavuțire personală'', a continuat Navalnîi despre Putin, pe care-l acuză că 20 de ani de leadership incompetent au condus la acest rezultat.

În timp ce Navalnîi era audiat în apelul la condamnarea sa la plata unei amenzi pentru defăimarea unui veteran de război, birourile sale regionale au anunțat că se autodizolvă, în așteptarea unui verdict al justiției prin care Fondul de luptă împotriva corupției (FBK) ar putea fi declarat organizație ''extremistă''.

Acest verdict ar putea fi dat în urma unei audieri aflate în desfășurare tot joi, la cererea Parchetului, ceea ce ar însemna că membrii respectivei organizații a lui Navalnîi ce are și birouri regionale riscă interzicerea activității și pedepse severe cu închisoarea.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:0,51 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău