Rețea națională de îngrijire paliativă în Ocnița, Orhei și Soroca

  • 26 Aprilie 2018 16:43
Rețea națională de îngrijire paliativă în Ocnița, Orhei și Soroca

În Republica Moldova va fi dezvoltată o rețea națională de îngrijire paliativă, care va oferi servicii de îngrijire la domiciliu pentru pacienții grav bolnavi.

Proiectul este lansat de către Hospices of Hope Moldova, în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), transmite IPN.

În rețea au fost integrate trei organizații din Ocnița, Orhei și Soroca, care prestează servicii profesionale de asistență medico-socială celor care se confruntă cu boli incurabile. Proiectul prevede acordarea de ajutor financiar lunar echipelor – pentru salarizare, medicamente, transport, consumabile. Tot în cadrul proiectului se vor face instruiri în domeniul îngrijirii paliative. Până în luna august, urmează să fie formate alte două echipe mobile de îngrijiri paliative, care vor beneficia de aceeași susținere.

Managerul de țară Hospices of Hope Moldova, Raluca Munteanu, a subliniat că odată cu formarea echipelor va crește numărul de vizite la pacienți, cu 50%, dar și calitatea serviciilor oferite.

Îngrijirea paliativă presupune o abordare care îmbunătățește calitatea vieții pacienților și familiilor acestora, prin prevenirea și înlăturarea suferinței.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău