Rețea de internauți care viza discreditarea Platformei Crimeea, destructurată de serviciile speciale ucrainene

  • 28 August 2021 11:56
Rețea de internauți care viza discreditarea Platformei Crimeea, destructurată de serviciile speciale ucrainene

Specialiștii în domeniul cibernetic din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) au destructurat o rețea de internauți care, la comanda serviciilor speciale din Rusia, aveau sarcina de a discredita Platforma Internațională Crimeea, un mecanism prin care vrea Kievul vrea să recupereze teritoriul anexat de Rusia în 2014.

Urmând instrucțiunile părții ruse, persoanele respective accesau rețelele sociale și îndemnau oamenii să acapareze puterea în țară și să modifice frontiera de stat a Ucrainei. De asemenea, acestea discreditau Platforma Crimeea, participanții la summitul care a avut loc recent la Kiev, precum și rezultatele evenimentului respectiv, la care au luat parte reprezentanți ai 46 de țări. Persoanele respective publicau mesaje în numele liderilor de opinie. Pentru distribuirea unui astfel de conținut, aceștia erau răsplătiți lunar cu sume de bani transferate prin sisteme de plăți electronice interzise în Ucraina.

Oamenii legii din Ucraina au stabilit că din grupare făceau parte mai mulți cetățeni ucraineni, care obțineau informații din surse de propagandă ale Federației Ruse, precum și de pe site-uri ale separatiștilor din Donbas. În timpul perchezițiilor la locurile de reședință ale acestora, forțele ucrainene au găsit echipamente informatice cu dovezi ale activității infracționale. Persoanele implicate în această activitate riscă până la trei ani de închisoare.

Sursa: www.hromadske.ua/RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău