Restricțiile din Marea Britanie ar putea fi menținute până când toți adulții vor fi vaccinați

  • 12 Februarie 2021 11:14
Restricțiile din Marea Britanie ar putea fi menținute până când toți adulții vor fi vaccinați

Marea Britanie ar putea să mențină în vigoare "anumite restricții" pentru a limita propagarea maladiei COVID-19 până când întreaga populație adultă va fi vaccinată, a declarat joi seară Susan Hopkins, directorul executiv al Public Health England, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Ea a mai spus că unele dintre restricții ar putea fi menținute și dincolo de momentul în care întreaga populație adultă va fi vaccinată.

"Cred că vom avea anumite măsuri în vigoare până când toată populația va fi vaccinată, cel puțin toată populația adultă", a precizat Susan Hopkins pentru Sky News.

"Dar, chiar și atunci, cred că va trebui să cunoaștem mai multe lucruri despre transmiterea virusului înainte de a putea să relaxăm toate restricțiile și să ne întoarcem la viața de dinainte de pandemie", a adăugat ea.

Până vineri, Marea Britanie a vaccinat aproximativ 13,5 milioane de persoane și a instituit noi controale stricte la frontieră, care fac să devină ilegale deplasările turistice, pentru a împiedica pătrunderea în țară a noilor tulpini ale virusului SARS-CoV-2.

Mai mulți miniștri din guvern au fost criticați, inclusiv de către membri ai Partidului Conservator, din care face parte și prim-ministrul Boris Johnson, pentru faptul că au transmis populației mesaje contradictorii în legătură cu relaxarea restricțiilor antiepidemice. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău