Restricții la transportul de lichide de peste de 100 ml sunt reintroduse temporar pe unele aeroporturi regionale din Marea Britanie

  • 08 Iunie 12:55
Restricții la transportul de lichide de peste de 100 ml sunt reintroduse temporar pe unele aeroporturi regionale din Marea Britanie

Restricțiile privind transportul de lichide de peste 100 ml în bagajul de mână sunt reintroduse temporar pe unele aeroporturi regionale din Marea Britanie, transmite BBC. Schimbarea se va aplica de la ora 00:01 în data de 9 iunie 2024 pe aeroporturile Newcastle, Leeds Bradford, London City, Aberdeen, Southend și Teesside.

Toate aeroporturile vizate au puncte de control de securitate de ultimă generație și renunțaseră la regulile privind lichidele de 100 ml după introducerea scannerelor de înaltă tehnologie. Departamentul pentru Transporturi afirmă că această măsură „va permite efectuarea de îmbunătățiri suplimentare la noile sisteme de control” și nu reprezintă un răspuns la o amenințare specifică, scrie G4Media.

Un purtător de cuvânt al DfT a declarat pentru BBC că nu este clar pentru cât timp va fi în vigoare regula, dar că este o măsură temporară.

Aeroportul Teesside a declarat că este „mândru” că a fost primul aeroport din Marea Britanie care a renunțat la limita de 100 ml, după investiții semnificative în noile tehnologii.
Un purtător de cuvânt a declarat că acest lucru a însemnat pentru pasageri o călătorie mai ușoară, dar a adăugat: „Recunoaștem și respectăm anunțul făcut de Departamentul pentru Transporturi și ne vom conforma pe deplin tuturor cerințelor.

„Sperăm ca această problemă la nivel național să fie rezolvată cât mai repede posibil.”
Un purtător de cuvânt al Aeroportului Internațional din Newcastle a declarat că pasagerii ar trebui să împacheteze „toate lichidele neesențiale în bagajele de cală” și că aeroportul lucrează pentru „a menține perturbările la un nivel minim”.

La aeroportul din Aberdeen, un purtător de cuvânt a declarat: „La aeroportul din Aberdeen, un purtător de cuvânt a spus: „Pasagerii sunt rugați să se asigure că toate lichidele transportate în bagajul de cabină nu depășesc 100 ml pentru a vă ajuta să treceți mai ușor de punctul de control de securitate”.

Majoritatea aeroporturilor din Marea Britanie, inclusiv cele din Londra Gatwick, Heathrow și Manchester, au păstrat oricum vechile reguli, după ce nu au reușit să instaleze toate noile scanere.

Aeroportul din Birmingham a trecut deja la noile echipamente, dar a trebuit să păstreze regula celor 100 ml – deși pasagerii nu trebuie să scoată lichidele de până la 100 ml din bagajele de mână atunci când trec prin controlul de securitate. Aceasta se datorează „unei aprobări de reglementare restante pentru noile sale aparate de control”.

Inițial, guvernul a cerut tuturor aeroporturilor din Regatul Unit să treacă la noile scanere până în 2022, dar termenul a fost mutat ulterior la 1 iunie 2024. Ulterior, marilor aeroporturi li s-a permis să nu respecte data de 1 iunie.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:1,03 m/s
Thu
23
Fri
24
Sat
25
Sun
27
Mon
28
Arhivă Radio Chișinău