Restabilirea finanțării externe este sarcina principală a noului ministru al finanțelor

  • 17 Iunie 2019 14:50
Restabilirea finanțării externe este sarcina principală a noului ministru al finanțelor

Noul ministru al finanțelor, Natalia Gavrilița, a fost prezentată astăzi, 17 iunie, personalului ministerului de către premierul Maia Sandu, care a spus că sarcina principală imediată este restabilirea finanțării externe, dar și întreprinderea măsurilor structurale care să îmbunătățească eficiența cheltuirii banului public și care să creeze condiții de creștere a economiei, transmite IPN.

Maia Sandu s-a arătat încrezătoare că va fi posibilă suplinirea bugetului cu resurse externe, cel puțin pe termen scurt. În acest sens, urmează în următoarele zile să poarte discuții cu partenerii de dezvoltare. „De astăzi încolo vom munci doar în interesul cetățeanului, de astăzi încolo vom face eforturi enorme pentru a ne asigura că niciun bănuț din banii publici nu ajunge în altă parte decât pentru scopurile cetățenilor și ale societății”, a mai spus prim-ministra.

Maia Sandu a caracterizat-o pe Natalia Gavrilița ca fiind „plină de idei de îmbunătățire a proceselor”, dar și un om căruia „îi place să respecte toate procedurile”.

Ministra finanțelor, Natalia Gavrilița, a declarat că primul obiectiv pe care și-l pune este aducerea tuturor instituțiilor statului în albia normalității, „așa ca aceste instituții să funcționeze în beneficiul societății”. Ministra a precizat că toate proiectele publice vor fi revizuite din perspectiva principiului utilității pentru cetățeni și cel al eficienței cheltuirii banul public.

Natalia Gavrilița este directoare generală a Fondului Global pentru Inovare (GIF) cu sediul la Londra, Marea Britanie, unde a locuit în ultimii trei ani. În 2013-2015, a fost angajată la Chișinău, la Ministerul Educației. Înainte de aceasta a fost angajată la Guvern, dar și Ministerul Economiei și Comerțului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Nori împrăștiați
Umiditate:84 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău