Restabilirea dialogului militar, prioritate a lui Joe Biden la întâlnirea cu Xi Jinping

  • 13 Noiembrie 2023 10:52
Restabilirea dialogului militar, prioritate a lui Joe Biden la întâlnirea cu Xi Jinping

Restabilirea dialogului dintre armatele Washingtonului și Beijingului va fi o prioritate pentru președintele american Joe Biden atunci când se va întâlni miercuri cu omologul său chinez Xi Jinping, a declarat duminică un oficial al Casei Albe, potrivit AFP, scrie Agerpres.

"Președintele se angajează să restabilească legăturile dintre armate, deoarece crede că este în interesul securității naționale a Statelor Unite", a declarat Jake Sullivan, consilierul american pentru securitate națională, pentru CBS.

"El crede că este necesară comunicarea între militari pentru a gestiona competiția în mod responsabil și pentru a se asigura că această concurență nu escaladează în conflict", a adăugat Sullivan.

Dialogul dintre cele mai mari două armate ale lumii a fost întrerupt de chinezi, a mai spus oficialul de rang înalt, de data aceasta intervievat de CNN.

Joe Biden și Xi Jinping urmează să se întâlnească miercuri în regiunea San Francisco, oraș din California care va găzdui în același timp summitul Cooperării Economice Asia-Pacific (APEC).

Aceasta va fi a doua întâlnire în persoană între cei doi lideri de la alegerea lui Joe Biden. Va fi, de asemenea, prima vizită a lui Xi Jinping în Statele Unite din 2017.

În timpul discuțiilor bilaterale, Biden intenționează, de asemenea, să pună pe masă problema iraniană, a anunțat Sullivan, în special "problema programului nuclear al Iranului și amenințarea pe care Iranul o reprezintă pentru stabilitatea regională și amenințarea pe care o reprezintă pentru forțele americane din regiune". 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău