Responsabilii de gestionarea terenurilor sunt obligați să distrugă ambrozia în fiecare primăvară, până la data de 20 mai

  • 17 Septembrie 2018 11:50
Responsabilii de gestionarea terenurilor sunt obligați să distrugă ambrozia în fiecare primăvară, până la data de 20 mai

Persoanele responsabile de gestionarea terenurilor vor avea obligația de a desfășura lucrări de prevenire și distrugere a ambroziei, potrivit unui regulament elaborat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, propus dezbaterilor publice.

Regulamentului de combatere și prevenire a răspândirii ambroziei stipulează că verificarea și identificarea terenurilor infestate cu ambrozie se va începe primăvara, când planta răsare, și se va încheia cel târziu până la data de 20 mai a fiecărui an, transmite Ziarul de Gardă.

Cei care nu vor distruge ambrozia de pe terenuri, vor fi sancționați cu amenzi. Dacă proprietarii nu pot face acest lucru din motive de sănătate, această responsabilitate le va reveni autorităților locale.

Terenurile ar urma să fie monitorizate în perioada de vegetație de către inspectorii pentru Protecția Mediului, Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor și Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău