Reședințele regale britanice se vor redeschide pentru public pe 23 iulie

  • 08 Iulie 2020 18:11
Reședințele regale britanice se vor redeschide pentru public pe 23 iulie

Reședințele oficiale ale reginei Elisabeta a II-a se vor redeschide pentru public începând cu 23 iulie, în contextul temerilor față de situația locurilor de muncă ale angajaților familiei regale britanice în urma crizei declanșate de noul coronavirus, informează AFP, preluat de Agerpres.

Închise de mai multe luni din cauza pandemiei, castelul Windsor, galeriile reginei și grajdurile regale ale Palatului Buckingham din Londra, precum și Holyroodhouse din Edinburgh vor primi din nou publicul peste trei săptămâni, a anunțat miercuri Royal Collection Trust, care administrează reședințele casei regale.

Alte locuri ale monarhiei britanice precum ''State Room'' de la Buckingham Palace sau reședința prințului Charles rămân închise până la dispoziții ulterioare.

Problemele provocate de epidemia de COVID-19, care a dus la moartea a peste 44.000 de persoane în Regatul Unit, nu au ocolit casa regală. Charles, moștenitorul coroanei, a contractat el însuși o formă ușoară de COVID-19.

 

Asemenea întregii economii britanice, monarhia se teme că va fi lovită din plin de efectele crizei.

Potrivit Daily Telegraph, Royal Collection Trust, instituția care gestionează domeniile regale, se așteaptă la o scădere dramatică a veniturilor în acest an, cu 63 de milioane de lire sterline (70 de milioane de euro), pentru a ajunge la 13 milioane de lire sterline. Cotidianul mai menționează un plan de plecări voluntare ale angajaților, înghețarea salariilor și consultări pe tema regimului de pensionare.

Într-o notă citată de cotidianul conservator, Lordul Chamberlain, administratorul domeniilor regale, subliniază că numărul vizitatorilor riscă să rămână inferior unei perioade normale timp de ''mai mulți ani''.

Astfel, contribuția la finanțele regale ale Royal Collection Trust, care reprezintă circa o cincime din veniturile coroanei, va fi ''considerabil redus''.

Potrivit Lordului Chamberlain, este ''puțin probabil'' ca economiile care rezultă din scăderea activităților întreprinse de membrii casei regale ''să compenseze în totalitate reducerea anticipată a veniturilor''.

Temerile vizează și personalul Palatului Buckingham, pe care suverana de 94 de ani și soțul său, prințul Philip, de 99 de ani, l-au lăsat în urmă la începerea pandemiei pentru a se muta la castelul Windsor, aflat la o distanță de circa 40 de kilometri vest de Londra.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău