Republica Moldova va semna un acord de comerț liber, care ar permite extinderea exportului pe piața din China

  • 03 Ianuarie 2018 15:09
Republica Moldova va semna un acord de comerț liber, care ar permite extinderea exportului pe piața din China

Republica Moldova și China au lansat oficial negocierile privind Acordul de Comerț Liber între cele două țări. Documentul va  facilita producătorii autohtoni, va extinde exportul și importul pe piața moldovenească și chineză, precum și va intensifica cooperarea economică și comercială bilaterală, potrivit unui comunicat al Ministerul Economiei și Infrastructurii.

În cadrul ceremoniei de lansare care a avut loc la Beijing, China, părțile și-au exprimat convingerea că negocierile se vor desfășura într-o atmosferă amiabilă și vor duce la rezultate tangibile și reciproc avantajoase, astfel ca până la sfârșitul anului viitor Republica Moldova și Republica Populară Chineză să semneze Acordul de Comerț Liber.

De asemenea părțile au discutat despre asistența oferită de China Republicii Moldova, deschiderea și funcționarea centrelor de promovare a culturii și produselor moldovenești în China, precum și organizarea comisiei interguvernamentale moldo-chineze de cooperare economică în primul semestru al anului viitor la Beijing.

Conform informației oficiale prezentate de Camera Înregistrării de Stat, pe teritoriul Republicii Moldova actualmente activează 84 de companii cu capital chinezesc.

Volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu Republicii Populare Chineze, în perioada ianuarie-octombrie 2017 a înregistrat suma de 419 mil. USD, cu 28,5% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău