Republica Moldova va semna cu Franța un nou acord în domeniul apărării

  • 20 Octombrie 2023 12:18
Republica Moldova va semna cu Franța un nou acord în domeniul apărării

Republica Moldova va încheia cu Republica Franceză un nou acord de cooperare în domeniul apărării. Membrii Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană au aprobat astăzi avizul pentru inițierea negocierilor, comunică MOLDPRES.

Inițiativa aparține Franței și a fost exprimată după desfășurarea la Chișinău a celui de-la doilea Summit al Comunității Politice Europene 2023.

În anul 1998, Ministerul Apărării al Republicii Moldova a încheiat cu Ministerul Apărării din Franța un acord în același domeniu. Totuși, în prezent, acesta nu acoperă tot spectrul de aspecte ale cooperării și, în context, se propune inițierea unui nou acord.

Noul document are scopul de a stabili și a dezvolta o cooperare avantajoasă atât pentru Franța, cât și pentru Republica Moldova. Acordul va cuprinde colaborarea în domenii precum politica și planificarea apărării, reforma forțelor armate, schimburi de experiență. De asemenea, în baza noului acord, autoritățile vor elabora, în fiecare an, un plan de cooperare bilaterală. Acordul va fi încheiat pe o perioadă nedeterminată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău