Republica Moldova va reînnoi tratatul de colaborare cu Republica Kazahstan, expirat acum 13 ani

  • 05 Februarie 12:30
Republica Moldova va reînnoi tratatul de colaborare cu Republica Kazahstan, expirat acum 13 ani

Republica Moldova va semna un nou tratat de înțelegere reciprocă și colaborare cu Republica Kazahstan. În acest sens, Comisia politică externă și integrare europeană a Republicii Moldova a aprobat inițierea negocierilor asupra Tratatului.

În document vor fi stipulate direcțiile prioritare de colaborare bilaterală dintre Republica Moldova și Republica Kazahstan, inclusiv în domeniul comercial-economic și cel investițional. Totodată, tratatul prevede desfășurarea consultărilor, inclusiv la nivel înalt, pe subiecte actuale pe agenda bilaterală și cea internațională. Printre acestea figurează domeniul securității regionale și internaționale, precum și cooperarea în cadrul OSCE sau în Consiliul Europei.

Tratatul se va încheia pe o perioadă de zece ani, iar valabilitatea acestuia va putea fi extinsă automat. Delegația de negociatori a Republicii Moldova va fi condusă de reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe.

De menționat că, în anul 1992, a fost semnat Tratatul de înțelegere reciprocă și colaborare între Republica Moldova și Republica Kazahstan, însă documentul a expirat în anul 2011.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău