Republica Moldova va recunoaște documentul de călătorie Interpol

  • 25 Iulie 2018 13:08
Republica Moldova va recunoaște documentul de călătorie Interpol

Comisia parlamentară politică externă și integrare europeană va propune forului legislativ ratificarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Organizația Internațională a Poliției Criminale – Interpol cu privire la recunoașterea documentului de călătorie Interpol, informează MOLDPRES.

Documentul va facilita călătoria oficialilor autorităților competente ale Republicii Moldova în statele membre Interpol în vederea cooperării polițienești și pentru realizarea sarcinilor oficiale. Este vorba despre reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Vamal, Ministerului Justiției, Procuraturii generale, Serviciului de Informații și Securitate, precum și Centrului Național Anticorupție.

Posesorii actului de călătorie vor beneficia de un statut special de vize. Potrivit Direcției comunicare a Parlamentului, documentul de călătorie Interpol va fi utilizat împreună cu pașaportul național și va fi disponibil în două forme: un pașaport electronic și o cartelă de identificare. Actul va fi valabil de la 3 la 5 ani. 

Documentul de călătorie Interpol este recunoscut oficial de către 77 de țări membre ale acestei organizații.

Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Organizația Internațională a Poliției Criminale – Interpol cu privire la recunoașterea documentului de călătorie a fost semnat în septembrie 2017, în China.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău