Republica Moldova va proba livrarea a 100 de tone de mere în India

  • 06 Octombrie 2022 15:14
Republica Moldova va proba livrarea a 100 de tone de mere în India

Republica Moldova va livra în luna curentă Republicii India un lot de probă de 100 de tone de mere, urmând ulterior să fie obținută autorizația de export. Posibilitatea de facilitare a exportului produselor agricole moldovenești pe piața din India, în special al merelor și fructelor uscate, și includerea Republicii Moldova în Ordinul de carantină a plantelor a fost discutată de premierul Natalia Gavrilița cu ambasadorul Republicii India în Republica Moldova, cu sediul la București, Rahul Shrivastava. Oficialii au discutat aspecte privind consolidarea agendei de cooperare economică moldo-indiană și fortificarea relațiilor diplomatice bilaterale, transmite IPN.

Natalia Gavrilița a propus extinderea relațiilor investiționale dintre cele două state. Premierul a amintit despre  avantajele oferite de Republica Moldova investitorilor, cum ar fi zonele economice libere, procedurile vamale simplificate, exportul fără taxe în UE. În context, ambasadorul Indiei a menționat intenția mai multor antreprenori din India de a face investiții în mai multe regiuni ale țării, precizează un comunicat de presă al Guvernului.

Părțile au trecut în revistă și aspecte privind cooperarea bilaterală în domeniul social și educațional, fiind menționat că peste 800 de studenți din India își fac studiile în Republica Moldova, iar popularitatea Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” printre studenții din India este în continuă creștere. De asemenea, oficialii au salutat vizita planificată la New Delhi a șefului diplomației moldovenești și au apreciat dinamica pozitivă a relațiilor diplomatice între cele două state, stabilite acum 30 de ani.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,63 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău