Republica Moldova va primi 80 de milioane de dolari pentru drumuri locale

  • 02 Noiembrie 2015 08:36
Republica Moldova va primi 80 de milioane de dolari pentru drumuri locale

Banca Mondială va acorda 80 de milioane de dolari Republicii Moldova, în cadrul proiectului „Îmbunătățirea drumurilor locale” pentru reabilitarea și modernizarea a 300 km de drumuri din zonele rurale, transmite IPN.

„Proximitatea Moldovei de cea mai mare piață din lume – Uniunea Europeană – subliniază importanța unei infrastructurii rutiere de calitate, care ar spori competitivitatea economică și creșterea bazată pe exporturi”, a declarat Alex Kremer, director pentru Moldova în cadrul Băncii Mondiale. „Realitățile demografice ale Moldovei și decalajul de venituri cu vecinii săi din Uniunea Europeană relevă necesitatea modernizării urgente a drumurilor pentru a facilita accesul Moldovei la servicii publice și oportunități economice sporite care ar contribui la o dezvoltare sustenabilă și partajată”, a mai spus oficialul.

Situația actuală a rețelei de drumuri din Republica Moldova constituie un impediment major în accesul populației rurale la servicii de sănătate și educație. De asemenea, drumurile locale mai bune sunt importante pentru agricultură. Ele sporesc legăturile dintre gospodăriile agricole și piețe și ajută la crearea oportunităților economice suplimentare pentru gospodăriile agricole și lucrătorii acestora, categorii sociale care înregistrează unele dintre cele mai mari rate ale sărăciei din țară, la nivel de circa 40 la sută.

De la momentul aderării Republicii Moldova la Banca Mondială, în 1992, peste 1 miliard de dolari au fost alocați unui număr de aproximativ 60 de proiecte în țară. În prezent, portofoliul Băncii Mondiale include 8proiecte active, totalul angajamentelor constituind 255 de milioane de dolari.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău