Republica Moldova va participa la Forumul Global pentru Alimentație și Agricultură în cadrul Săptămânii Verzi de la Berlin

  • 12 Ianuarie 16:44
Republica Moldova va participa la Forumul Global pentru Alimentație și Agricultură în cadrul Săptămânii Verzi de la Berlin

Republica Moldova va participa la Forumul Global pentru Alimentație și Agricultură (GFFA), care are loc în cadrul Săptămânii Verzi de la Berlin (Green Week). Deschiderea oficială a forumului are loc pe 19 ianuarie curent, unde urmează să se întâlnesc în jur de 200 de miniștri ai agriculturii și secretari de stat, anunță Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Tot la Berlin, Republica Moldova va participa și în cadrul celei mai cunoscute expoziții din sectorul agroalimentar. În perioada 19-28 ianuarie curent, țara noastră va fi reprezentată de 9 companii autohtone: Sandriliona, Franzeluța, Pomul regal, Bucuria, Purcari, Barza Alba, Cricova, Castel Mimi, Chateau Vartely. Este pentru prima dată când la acest eveniment internațional vom avea și un stand de țară, cu o suprafață de 100 mp. Alături de producătorii autohtoni, delegația de oficiali moldoveni va prezenta vinul, nucile, înghețata, produsele de cofetărie și de panificație – toate create cu gust în Republica Moldova. Participarea Republicii Moldova la Green Week este o bună oportunitate de a pune în valoare produsele locale pe scena globală, de a deschide noi uși pentru export, de a stabili parteneriate comerciale și de a explora noile tendințe și inovații din industrie.

Green Week este una dintre cele mai cunoscute expoziții din sectorul agroalimentar. Aici, se desfășoară peste 300 de evenimente și congrese. Pentru prima dată, evenimentul a avut loc în 1926. De atunci, în fiecare an, evenimentul atrage în jur de 1400 de expozanți și 300 mii de vizitatori din toate țările. Zonele expoziționale ocupă circa 118 mii metri pătrați, unde sunt prezentate cele mai recente tendințe în agricultură, alimentație și inovație tehnologică. Prezentările produselor sunt adesea grupate tematic și sunt sortate după categorie, metodă de producție sau zonă de proveniență.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău