Republica Moldova va participa la cea mai mare expoziție de produse ecologice din lume

  • 28 Iunie 2021 11:38
Republica Moldova va participa la cea mai mare expoziție de produse ecologice din lume

Republica Moldova va fi reprezentantă la cea mai mare expoziție de produse ecologice din lume - „Biofach”.

Din delegația țării noastre vor face parte fermieri,  membri ai Asociației Patronale „Alianța Lanțului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova” (MOVCA), transmite MOLDPRES.

Expoziția va avea loc în orașul Nürnberg, Germania, în perioada 15-18 februarie 2022.  Pentru Asociația MOVCA această ediție va consemna participarea pentru al IV-lea an consecutiv cu stand de țară la Biofach.

„Companiile care doresc să participe la expoziție vor fi selectate prin concurs și trebuie să întrunească mai multe condiții, inclusiv să dețină certificat de producător ecologic sau care să confirme aflarea în perioada de conversie și să dispună de produse ecologice. Totodată, participanții trebuie să achite contribuția proprie de participare, să elaboreze împreună cu echipa MOVCA planul de participare și să urmeze recomandările experților, dar și să cunoască limba engleză”, au specificat surse din cadrul Asociației.

În urma concursului vor fi selectate 4-6 companii participante cu câte 1-2 reprezentanți fiecare. Data-limită de completare a formularului este 26 iulie curent.

Biofach oferă producătorilor posibilitate să stabilească parteneriate de durată, să realizeze exporturi pe piețele internaționale, să acumuleze experiență în promovarea produselor și să se informeze despre ultimele tendințe din sectorul ecologic mondial.

Participarea țării noastre la Biofach va fi posibilă datorită suportului financiar oferit de Agenția de Investiții a Republicii Moldova, Programul Farmer-to-Farmer implementat de CNFA Moldova cu suportul USAID, Reprezentanța la Chișinău a Organizației cehe People in Need etc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău