Republica Moldova va participa în Programul Uniunii Europene pentru mediu și politici climatice „LIFE”

  • 15 Decembrie 2022 18:25
Republica Moldova va participa în Programul Uniunii Europene pentru mediu și politici climatice „LIFE”

R. Moldova va încheia un Acord de Asociere cu Uniunea Europeană privind participarea Republicii Moldova la Programul pentru mediu și politici climatice „LIFE”. La ședința plenară de astăzi, deputații au votat pentru ratificarea ACORDULUI, se arată în comunicatul Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

Programul „LIFE” are obiectivul de a contribui la tranziția către o economie durabilă și eficientă, bazată pe surse regenerabile de energie, precum și pentru protejarea și îmbunătățirea calității mediului.

Odată cu participarea la Programul „LIFE”, țara noastră va putea beneficia de finanțarea mai multor proiecte, care se referă la biodiversitate, economie circulară, tranziție către energia curată, precum  și adaptarea la climă. Propunerile de proiecte vor putea fi depuse de entitățile publice, întreprinderile private, ONG-uri sau organizații ale societății civile.

Programul „LIFE” este singurul program al Uniunii Europene dedicat exclusiv mediului. Din anul 1992, prin intermediul acestuia au fost cofinanțate 5600 de proiecte, iar pentru perioada 2021-2027 este planificat un buget de 5,43 de miliarde de euro.

Proiectul de lege privind ratificarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană privind participarea Republicii Moldova la Programul pentru mediu și politici climatice „LIFE” a fost votat, în două lecturi, de 62 de deputați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
27,74
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău