Republica Moldova va participa, în premieră, la o reuniune G7 a miniștrilor afacerilor externe

  • 11 Mai 2022 15:45
Republica Moldova va participa, în premieră, la o reuniune G7 a miniștrilor afacerilor externe

Republica Moldova va participa, în premieră, la o reuniune G7 a miniștrilor afacerilor externe, care va avea loc în perioada 12 - 14 mai în Germania. Delegația Chișinăului va fi condusă de ministrul de Externe, Nicu Popescu.

În marja reuniunii, la invitația ministrei afacerilor externe a Germaniei Annalena Baerbock, Nicu Popescu va vorbi despre situația de securitate din regiune în contextul războiului din Ucraina, anunță un comuniat al diplomației de la Chișinău.

De asemenea, Nicu Popescu va discuta despre gestionarea crizei refugiaților, impactul socio-economic asupra țării noastre și eforturile autorităților în procesul de reforme și modernizare în parcursul european al Republicii Moldova.

La reuniunea G7, ministrul moldovean de externe are programate întrevederi bilaterale cu înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate Josep Borrell, ministra afacerilor externe a Germaniei Annalena Baerbock, ministrul pentru Europa și afaceri externe al Franței Jean-Yves Le Drian.

Acesta se va mai întâlni cu omologul său ucrainean Dmytro Kuleba și cu miniștrii de Externe din Italia și Japonia.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău