Republica Moldova va mai obține o cotă olimpică

  • 08 Iulie 21:00
Republica Moldova va mai obține o cotă olimpică

Rep. Moldova va mai obține o cotă olimpică la lupte libere după ce Comitetul Internațional Olimpic va trebui să realoce cotele neutilizate ca urmare a refuzului luptătorilor din Federația Rusă de a participa la Olimpiada de la Paris.

De acest drept va beneficia luptătorul de stil liber Maxim Saculțan (cat. 65 kg), care s-a clasat pe locul 5 în categoria sa de greutate la campionatele mondiale de anul trecut.

Astfel, Rep. Moldova va avea șapte luptători calificați la Jocurile Olimpice de la Paris, trei la lupte feminine și câte doi la lupte libere și lupte greco-romane.

Amintim că Federația Internațională de Lupte a autorizat inițial doar 16 atleți individuali neutri din cei 26 de ruși și belaruși care au obținut în concurs cote olimpice. În aceste condiții, luptătorul de stil liber Radu Lefter s-a calificat la Jocurile Olimpice.

Federația rusă de lupte a anunțat sâmbătă însă că luptătorii săi autorizați să participe la Jocurile Olimpice au refuzat "în unanimitate" să facă deplasarea la Paris, denunțând "restricții nefondate", după cum a transmis AFP, preluată de Agerpres.

Rep. Moldova are până acum 26 de sportivi calificați pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
18,29
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Mon
14
Tue
15
Wed
16
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău