Republica Moldova va încheia un acord de promovare și protejare reciprocă a investițiilor cu Italia

  • 10 Aprilie 12:50
Republica Moldova va încheia un acord de promovare și protejare reciprocă a investițiilor cu Italia

Republica Moldova și Italia urmează să încheie un Acord de promovare și protejare reciprocă a investițiilor. Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat avizul consultativ pentru inițierea negocierilor documentului.

Scopul Acordului este de a intensifica cooperarea economică, precum și de a stimula fluxul de capital. Acest lucru se va realiza în baza principiilor și avantajului reciproc, ținând cont de legislația internă și de obligațiile internaționale, fără a compromite drepturile internaționale ale muncitorilor, sănătatea, siguranța și mediul înconjurător.

Respectiv, în conformitate cu legislația națională și cu acest Acord, fiecare stat va încuraja agenții economici din celălalt stat să investească pe teritoriul său. În acest sens, investitori vor beneficia de tratament corect și echitabil, protecție și securitate.

Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Italiene privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor urmează să fie încheiat pe o perioadă de zece ani. Ulterior, acesta va putea fi prelungit automat pentru alte perioade de cinci ani.

Până în prezent, Republica Moldova a încheiat acorduri în domeniul promovării și protejării investițiilor cu 46 de state.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Tue
22
Wed
25
Thu
24
Fri
20
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău