Republica Moldova va găzdui reuniunea președinților de Parlament din cele opt State Baltice și Nordice

  • 28 Mai 13:14
Republica Moldova va găzdui reuniunea președinților de Parlament din cele opt State Baltice și Nordice

Președinții de Parlament din cele opt State Baltice și Nordice (NB8) vor efectua o vizită oficială comună în Republica Moldova. Vizita are loc la inițiativa speakerului Igor Grosu, potrivit unui comunicat al Legislativului.

Parlamentul Republicii Moldova va găzdui marți, 31 mai, reuniunea președinților de Parlament din Lituania, Danemarca, Estonia, Finlanda, Islanda, Letonia, Norvegia și Suedia.

După discuțiile cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, cele opt delegații vor avea întrevederi cu președinții fracțiunilor parlamentare. Ulterior, șefii de Parlament vor susține o conferință de presă comună.

Agenda vizitei în Republica Moldova a președinților de Parlament din cadrul NB8 include și o întrevedere cu premierul Natalia Gavrilița, precum și discuții cu reprezentanții societății civile. De asemenea, demnitarii vor vizita Centrul de plasament temporar pentru refugiați de la Centrul Internațional de Expoziții ”Moldexpo”.

”Nord-Baltic 8” (NB8) este un format regional de cooperare, care întrunește opt state: Lituania, Danemarca, Estonia, Finlanda, Islanda, Letonia, Norvegia și Suedia. În arealul competențelor forului intră problemele regionale și internaționale de actualitate.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,2 m/s
Fri
23
Sat
23
Sun
21
Mon
19
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău