Republica Moldova va găzdui cel de-al 46-lea Congres Mondial al Viei și Vinului

  • 09 Octombrie 2023 11:20
Republica Moldova va găzdui cel de-al 46-lea Congres Mondial al Viei și Vinului

Republica Moldova va găzdui cel de-al 46-lea Congres Mondial al Viei și Vinului pentru anul 2025. Asta după ce statele membre ale Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV) au agreat decizia de organizare a primului congres global OIV din cel de-al doilea centenar al OIV în Moldova, decizie salutată de comitetul executiv și adunarea generală a organizației, care a avut loc pe 2-4 octombrie, la Dijon, Franța, transmite MOLDPRES.

Republica Moldova va fi gazda onorabilă a Congresului Mondial al Viei și Vinului în anul 2025, cel mai grandios și important eveniment al prestigioasei organizații internaționale a statelor vitivinicole. Este un anunț important pentru țara noastră, făcut chiar înainte de Ziua Națională a Vinului și care reprezintă un testament al angajamentului și contribuției Moldovei la sectorul vitivinicol”, indică Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), scrie sursa citată.

Găzduirea Congresului OIV în 2025 în R. Moldova este nu numai o onoare extraordinară, ci și o responsabilitate și o oportunitate excelentă de a reflecta dedicarea și pasiunea Moldovei pentru vinicultură. Anticipăm cu nerăbdare și responsabilitate evenimentele care vor avea loc în anii următori și suntem încrezători că Congresul OIV din 2025 va fi un moment central pentru industria vinului din Moldova, consolidând reputația și vizibilitatea vinurilor noastre excepționale la nivel global”, a estimat Andrian Digolean, secretar de stat la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Înființată în 1924, OIV are rolul esențial de a armoniza și standardiza sectorul vitivinicol la nivel mondial, oferind suport și asistență prin intermediul unei rețele extinse de peste 1000 de experți internaționali din cele 50 de state membre. Cu ocazia marcării Centenarului OIV anul 2024 a fost declarat drept „Anul Internațional al Viei și Vinului”, care va fi sărbătorit cu o serie de evenimente prestigioase la nivel mondial, sub genericul: „VIA ȘI VINUL DE MÂINE”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău