Republica Moldova va fi scutită de plata contribuțiilor financiare la programele UE

  • 14 Februarie 15:28
Republica Moldova va fi scutită de plata contribuțiilor financiare la programele UE

Republica Moldova va fi scutită de plata contribuțiilor financiare la programele Uniunii Europene. Ratificarea Acordului-cadrul cu Comisia Europeană în acest sens a fost aprobată de Guvern, scrie TVR Moldova.

„Acordul-cadru în cauză are drept scop suspendarea obligației Republicii Moldova de a plăti contribuția financiară anuală începând cu anul 2021 și anii următori, în cadrul financiar multianual 2021-2027, pentru participarea Republicii Moldova la programele Uniunii Europene precum Fiscalis, Customs, Single Market Programme, EU4Health, LIFE, Horizon Europe și alte programe importante pentru Republica Moldova”, a declarat ministrul finanțelor, Petru Rotaru.

Potrivit lui, subsecvent, viitoarele acorduri ale Republicii Moldova la programele Uniunii Europene pot face obiectul suspendării în conformitate cu prevederile acordului-cadru aprobat. „Necesitatea menținerii suspendării va fi evaluată de către Comisia Europeană, în primul rând în baza informației furnizate de către Guvernul Republicii Moldova”, a precizat ministrul.

Acordului-cadru, încheiat prin schimb de scrisori, dintre Republica Moldova și Comisia Europeană, pentru aplicarea suspendării contribuțiilor financiare ale Republicii Moldova la programele Uniunii Europene a fost semnat pe 23 ianuarie 2024 la Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău