Republica Moldova va construi un depozit de gaze naturale pe teritoriul României

  • 22 Martie 2022 08:21
Republica Moldova va construi un depozit de gaze naturale pe teritoriul României

R. Moldova va construi un depozit de gaze naturale pe teritoriul României, cu sprijinul autorităților de la București, a declarat vicepremierul Nicu Popescu.

Aflat în vizită la Bruxelles unde a participat la Consiliul pentru afaceri externe al Uniunii Europene, ministrul de externe Nicu Popescu a discutat cu omologii din România, Franța, Germania, Lituania, Croația și Suedia.

Ministrul Nicu Popescu a vorbit cu omologul său român Bogdan Aurescu despre securitatea energetică și identificarea surselor de energie alternative. „Cu sprijinul autorităților de la București, Moldova va construi un depozit de gaze naturale pe teritoriul României”, a punctat oficialul moldovean.

Șeful diplomației a mulțumit miniștrilor Annalena Baerbock, Jean-Yves Le Drian și Bogdan Aurescu pentru solidaritate și sprijinul în organizarea conferinței „Moldova Support Platform”, care se va desfășura pe 5 aprilie, la Berlin. Acest eveniment internațional are ca scop mobilizarea unui ajutor mai mare pentru gestionarea crizei umanitare generate de războiul din Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău