Republica Moldova va construi un depozit de gaze naturale pe teritoriul României

  • 22 Martie 08:21
Republica Moldova va construi un depozit de gaze naturale pe teritoriul României

R. Moldova va construi un depozit de gaze naturale pe teritoriul României, cu sprijinul autorităților de la București, a declarat vicepremierul Nicu Popescu.

Aflat în vizită la Bruxelles unde a participat la Consiliul pentru afaceri externe al Uniunii Europene, ministrul de externe Nicu Popescu a discutat cu omologii din România, Franța, Germania, Lituania, Croația și Suedia.

Ministrul Nicu Popescu a vorbit cu omologul său român Bogdan Aurescu despre securitatea energetică și identificarea surselor de energie alternative. „Cu sprijinul autorităților de la București, Moldova va construi un depozit de gaze naturale pe teritoriul României”, a punctat oficialul moldovean.

Șeful diplomației a mulțumit miniștrilor Annalena Baerbock, Jean-Yves Le Drian și Bogdan Aurescu pentru solidaritate și sprijinul în organizarea conferinței „Moldova Support Platform”, care se va desfășura pe 5 aprilie, la Berlin. Acest eveniment internațional are ca scop mobilizarea unui ajutor mai mare pentru gestionarea crizei umanitare generate de războiul din Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,61
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,13 m/s
Fri
16
Sat
14
Sun
16
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău