Republica Moldova va beneficia de finanțare suplimentară din partea SUA pentru creștere economică durabilă

  • 29 August 20:20
Republica Moldova va beneficia de finanțare suplimentară din partea SUA pentru creștere economică durabilă

Republica Moldova va beneficia de finanțare suplimentară din partea Statelor Unite ale Americii pentru creștere economică durabilă și pentru consolidarea democrației participative. Membrii Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană au avizat inițierea negocierilor a două amendamente: la Acordul de asistență pentru consolidarea democrației participative și la Acordul de asistență pentru creștere economică durabilă ancorată în integrarea europeană, comunică MOLDPRES.

Astfel, amendamentul la Acordul de asistență pentru consolidarea democrației participative prevede acordarea unei finanțări suplimentare, sub formă de grant, în valoare de 12.232.777 dolari SUA. Prin această contribuție adițională, suma fondurilor din acest Acord va fi majorată până la 134.632.542 dolari SUA – asistență nerambursabilă. Banii vor fi alocați pentru dezvoltarea culturii civice active, colaborarea cu organizațiile media independente și îmbunătățirea serviciilor administrației publice locale.

Amendamentul la Acordul de asistență pentru creștere economică durabilă ancorată în integrarea europeană prevede alocarea de resurse financiare suplimentare, sub formă de grant, în valoare de 26.011.426 dolari SUA. Astfel, fondurile financiare alocate prin intermediul acestui Acord vor ajunge până la 432.402.507 dolari SUA – asistență nerambursabilă. Banii vor fi utilizați pentru a consolida comerțul, exporturile și competitivitatea produselor pe piață. De asemenea, aceste fonduri vor fi orientate spre sporirea securității energetice prin diversificarea surselor de aprovizionare cu energie și întărirea securității și independenței infrastructurii energetice.

Cele două acorduri de asistență au fost încheiate între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statelor Unite ale Americii și au fost semnate la Chișinău la 28 septembrie 2016.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
19,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:100 %
Vint:5,14 m/s
Sun
16
Mon
16
Tue
20
Wed
20
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău