Republica Moldova va avea un sistem național de avertizare timpurie a populației în caz de situații de urgență și excepționale

  • 28 Februarie 18:30
Republica Moldova va avea un sistem național de avertizare timpurie a populației în caz de situații de urgență și excepționale

MD - ALERT: Uniunea Europeană alocă peste 400 de mii de euro pentru a crea un sistem național de avertizare timpurie a cetățenilor R. Moldova în caz de situații excepționale.

Mai exact, sistemul „MD – ALERT” va permite difuzarea mesajelor pentru avertizarea și alarmarea populației în caz de fenomene meteo extreme, inundații, dar și alte situații care amenință viața și sănătatea populației, scrie Ziarul Național.

Cetățenii vor fi informați prin intermediul mesajelor expediate la telefonul mobil, dar și prin intermediul altor mijloace capabile de a difuza mesaje de avertizare.

Proiectului de fezabilitate „MD - ALERT - STUDY”, în baza căruia urmează a fi implementat sistemului național de avertizare a populației, a fost lansat astăzi în incinta filialei Răzeni a Centrului Republican de Instruire al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, raionul Ialoveni, în prezența unor oficiali de la Chișinău și reprezentanții Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

Valoarea proiectului se ridică la 442 523 de euro, iar 92% din sumă va fi acordată de Uniunea Europeană. Acest proiect urmează să fie realizat pe parcursul a 12 luni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău