Republica Moldova va adera la Rețeaua Europeană de Poliție Rutieră (Roadpol)

  • 06 Aprilie 2022 13:37
Republica Moldova va adera la Rețeaua Europeană de Poliție Rutieră (Roadpol)

Secretarul General al MAI, Serghei Diaconu, a avut o întrevedere cu Paolo Cestra, Președintele de onoare al Roadpol și Ruggero Gianfelici, atașat pentru afacerile interne la Ambasada Italiei, inspector al poliției. Roadpol este o rețea europeană a poliției rutiere, prezentă în 28 țări. Scopul organizației este de a reduce numărul de decese și răniri grave pe drumurile europene. Republica Moldova a inițiat procedurile de aderare la această rețea, fapt care va spori securitatea cetățenilor pe drumurile naționale și internaționale.

„Republica Moldova tinde să devină parte a marii familii europene, unde printre criteriile importante sunt standardele de securitate, în special în domeniul circulației rutiere. Această conlucrare ne va permite implementarea proiectelor comune cu instituțiile de ordine publică europene și alinierea la standardele de dotare a subdiviziunilor poliției cu echipamente, pe categorii de angajați, inclusiv gender. Această colaborare va crește calitatea serviciilor polițienești, va duce la îmbunătățirea schimbului de informații între noi și instituțiile de aplicare a legii din Uniunea Europeană, precum și va spori securitatea transnațională”, a menționat Serghei Diaconu, Secretarul General al MAI

În urma aderării la rețea, poliția va avea acces la o bază de date mai complexă și la diverse programe pentru sporirea mobilității patrulelor poliției rutiere. La fel, vor putea fi efectuate operațiuni comune cu schimb de specialiști și echipamente performante.

Întrevederea de astăzi a avut loc urmare a discuțiilor inițiate în cadrul Consiliului strategic privind dialogul de politici – Together4Home Affairs, organizat de Ministerul Afacerilor Interne, cu suportul Uniunii Europene.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:2,57 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
12
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău