Republica Moldova trimite 20 de cadre medicale pentru a ajuta un spital din România

  • 15 Octombrie 2021 17:26
Republica Moldova trimite 20 de cadre medicale pentru a ajuta un spital din România

20 de medici și asistenți medicali din Republica Moldova vor veni să ajute personalul medical la spitalul modular de la Lețcani, a anunțat vineri șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat în MAI al României, Raed Arafat.

„Am primit, prin Ministerul de Externe și către Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne, oferta Republicii Moldova de a trimite cadre medicale. (...) S-a decis acceptarea acestei oferte. Vor fi 20 de cadre medicale ce vor fi folosite la Iași, la Spitalul Lețcani, pe lângă cadrele militare și civile care lucrează acolo”, a declarat Raed Arafat într-o conferință de presă, potrivit Digi24.ro

El a precizat că au fost discuții și cu reprezentanții Colegiului Medicilor din România și urmează să se emită documentele temporare de practică medicală.

„Am avut o discuție cu președintele Colegiului Medicilor, urmează să se emită documentele temporare de practică medicală. Este vorba despre medici și asistenți medicali. S-a discutat la Iași. Este nevoie mare și chiar sunt bineveniți ca să sprijine, ca să permită creșterea numărului paturilor la Lețcani. Urmează să ajungă colegii din Moldova, să participe alături de colegii noștri din Iași la îngrijirea pacienților cu probleme COVID”, a arătat șeful DSU. 

La rândul ei, România a ajutat Republica Moldova cu medici și echipamente medicale anul trecut, când țara vecină trecea printr-o situație critică din cauza pandemiei. O echipă formată din 42 de medici și asistenți români a plecat în misiune în mai 2020 în Republica Moldova pentru a sprijini personalul medical din această țară. Ulterior, România și-a continuat ajutorul și a fost prima țară care a donat Republicii Moldova doze de vaccin, în februarie 2021.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău