Republica Moldova trece în această noapte la „ora de iarnă”

  • 30 Octombrie 2021 10:12
Republica Moldova trece în această noapte la „ora de iarnă”

Republica Moldova trece la „ora de iarnă”, prin mutarea ceasului cu o oră înapoi, în ultima duminică a lunii octombrie. Astfel, în noaptea dintre 30 spre 31 octombrie, ora 03.00 va deveni ora 02.00, transmite IPN.

Trecerea la „ora de iarnă” are loc în conformitate cu propunerea Comisiei Economice Europene a ONU și concomitent cu statele membre ale Uniunii Europene.

Recent, Guvernul a avizat negativ un proiect al Partidului Șor, care prevedea renunțarea la schimbarea sezonieră a orei. „Se discuta la nivelul Uniunii Europene să nu se mai treacă la ora de iarnă. Această discuție încă mai merge, nu s-a luat nicio decizie. Și anul acesta în UE va fi aplicată practica altor ani, adică o să trecem la ora de iarnă. Credem că trebuie să ne racordăm la aceleași practici”, a declarat atunci premierul Natalia Gavrilița.

Parlamentul European a susținut, încă în martie 2019,  renunțarea la schimbarea sezonieră a orei. Măsura trebuia să fie aplicată din 2021, dar Consiliul Uniunii Europene nu a examinat-o încă, nefiind luată o decizie finală.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău