Republica Moldova stă în rând pentru a procura vaccinul împotriva COVID-19

  • 10 August 2020 13:14
Republica Moldova stă în rând pentru a procura vaccinul împotriva COVID-19

Republica Moldova stă și ea în rând, alături de celelalte țări, pentru a procura vaccinul împotriva COVID-19. Declarația aparține șefului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, care precizează că, la momentul actual, nicio țară nu vaccinează populația împotriva COVID-19, deoarece nu există un vaccin definitivat pentru uz uman, ca element de profilaxie a infecției, transmite IPN.

„Am avut discuții recent, pe platforma „Alianța Globală pentru Vaccinuri și Imunizări”. S-au purtat discuții ca, atunci când apare un vaccin sigur, precalificat, să poată fi utilizat pentru grupurile de risc din Republica Moldova”, a spus Nicolae Furtună la o conferință de presă organizată, luni, de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.


Alexei Ceban, medic epidemiolog ANSP, a prezentat situația epidemiologică privind controlul infecției pe teritoriul țării. Numărul total de cazuri confirmate pe teritoriul țării depășește 27,6 mii. 70 de procente dintre persoanele infectate s-au vindecat. Peste 26 de procente sunt cazuri active. Până în prezent, au fost înregistrate 845 de decese asociate noului tip de coronavirus, iar 442 de pacienți se află în stare gravă.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău