Republica Moldova și-a prezentat ofertele la Târgul Internațional de Turism de la Berlin

  • 09 Martie 2023 10:34
Republica Moldova și-a prezentat ofertele la Târgul Internațional de Turism de la Berlin

Republica Moldova participă, în perioada 7-9 martie, la Târgul Internațional de Turism (ITB) de la Berlin, care a adunat în acest an peste zece mii de expozanți din 180 de țări, transmite MOLDPRES.

„La standul Moldovei sunt distribuite materiale informative și conținut atractiv, precum Agenda cultural-turistică „Pomul Vieții” 2023 care conține 40 de evenimente culturale ce oferă experiențe atractive și de calitate, de interes pentru turiști, dar și ofertele turistice precum: tururi vinicole, gastronomice, kayaking, birdwatching. Totodată, turiștii germani vor afla despre destinațiile turistice din Moldova și cu ajutorul tururilor virtuale”,  potrivit lui Andrei Chistol, secretar de stat la Ministerul Culturii.

De asemenea, în cadrul expoziției de la Berlin, Moldova a lansat SmartGuide, primul ghid audio digital pentru călători. Astfel, din martie curent, turiștii care vizitează Moldova, vor putea folosi acest ghid audio digital grație unei aplicații mobile, SmartGuide, care încadrează 500 de ghizi, tururi audio ghidate, hărți offline și itinerarii.

La fel, la ITB Berlin a fost prezentat un traseu cultural cu accent pe promovarea  patrimoniului intangibil UNESCO, „Tehnica tradițională de realizare a scoarței în România și Republica Moldova”.

Țara noastră participă la ITB Berlin pentru a zecea oară consecutiv.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,29
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău