Republica Moldova și UE au început consultările privind Acordul de Liber Schimb

  • 19 Ianuarie 2012 08:58
Republica Moldova și UE au început consultările privind Acordul de Liber Schimb

Consultările tehnice care premerg negocierilor privind Acordul de creare a Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător între Republica Moldova și Uniunea Europeană, au început astăzi la Chișinău, potrivit Ministerului Economiei.

Consultările  tehnice care premerg negocierilor privind Acordul de creare a Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător între Republica Moldova și Uniunea Europeană, au început miercuri, 18 ianuarie, la Chișinău, potrivit Ministerului Economiei.

În acest an ar urma să aibă loc patru runde de negocieri în care se vor discuta regulile de efectuare a comerțului cu bunuri și cu servicii, prezența comercială a companiilor moldovenești în țările europene, investițiile, proprietatea intelectuală, concurența și cadrul instituțional de mediere a disputelor comerciale.

Acordul de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător între Republica Moldova și Uniunea Europeană presupune liberalizarea graduală a comerțului cu bunuri și servicii, libera circulație a forței de muncă, reducerea taxelor vamale și armonizarea legislației RM cu cea a Uniunii Europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău