Republica Moldova și România vor crea un batalion comun

  • 21 Mai 2015 12:32
Republica Moldova și România vor crea un batalion comun

Republica Moldova și România vor crea un batalion comun, la care ar putea participa și militarii din alte state, a anunțat astăzi ministrul Apărării, Viorel Cibotaru, în urma unei vizite de lucru la București.

Ministrul Cibotaru a discutat cu omologul său român Mircea Dușa și despre posibilitatea acordării unui ajutor tehnico-militar Republicii Moldova, sub egida NATO.

Viorel Cibotaru a avut zilele trecute o vizită la București în care a discutat cu mai mulți oficiali, inclusiv cu ministrul Apărării Naționale a României, Mircea Dușa. Aceasta a fost prima vizită peste hotare a lui Viorel Cibotaru în calitate de ministru, pe care el a calificat-o drept o nouă posibilitate de sporire a cooperării în domeniile militar și politic dintre cele două state. Unul din subiectele discutate la București a fost crearea unui batalion comun, la care ar purtea participa și militarii unor state cum ar fi Ucraina sau Polonia. Viorel Cibotaru.

Totodată, Viorel Cibotaru a menționat că poartă discuții cu partea română și în vederea unui sprijin tehnico-militar în cadrul inițiativei NATO de consolidare a capacităților de apărare.

Ministerele apărării ale Republicii Moldova și României discută și despre  acreditarea unui atașat militar al Republicii Moldova în România, după o pauză de mai bine de 20 de ani.

Săptămâna viitoare ministrul Apărării, Viorel Cibotaru, va întreprinde o vizită la Bruxelles la cartierul general al NATO, unde va discuta inclusiv despre deschiderea unui oficiu al NATO la Chișinău. Potrivit ministrului Apărării, un  astfel de oficiu nu va însemna doar o prezență politico-militară, ci va contribui și la majorarea numărului de proiecte implementate de Alianța Nord Atlantică în Republica Moldova.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău