Republica Moldova și România își vor consolida cooperarea în domeniul agriculturii. Discuție între miniștrii Agriculturii de pe cele două maluri ale Prutului

  • 29 Aprilie 2023 14:50
Republica Moldova și România își vor consolida cooperarea în domeniul agriculturii. Discuție între miniștrii Agriculturii de pe cele două maluri ale Prutului

Republica Moldova și România ar urma să-și consolideze cooperarea instituțională în domeniul agriculturii. Subiectul a fost abordat de ministrul agriculturii și industriei alimentare, Vladimir Bolea, și omologul său român, Petre Daea, în timpul EuroGrainHub Exchange & Forum de la București, transmite IPN.

Vladimir Bolea a menționat că Republica Moldova are nevoie de sprijinul României în procesul de armonizare a legislației naționale la normele comunitare pe segmentul agricol. În acest sens, au fost analizate mecanismele relevante pentru a asigura eficiența  suportului cu implicarea nu doar a reprezentanților autorităților publice cheie, ci și a reprezentanților mediului de afaceri, a comunității academice și de cercetare.

Ministrul a avut discuții și cu președintele Asociației Bio-România,  Avraham-Marian Cioceanu, despre dezvoltarea și promovarea sistemului de producere ecologic, fiind analizat cadrul juridic privind agricultura ecologică din UE și prezentată activitatea organismelor de certificare pe teritoriul României.

La EuroGrainHub Exchange & Forum de la București participă miniștrii agriculturii din România și Ucraina, exportatorii autohtoni și de experți din peste 30 de state. Evenimentul are ca scop dezvoltarea platformelor de discuții cu privire la tendințele globale și regionale în comerțul cu cereale, în contextul în care agricultura țărilor din Europa Centrală și de Est, inclusiv a Republicii Moldova, devine din ce în ce mai importantă ca regiune de origine a culturilor de cereale și semințe oleaginoase.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău