Republica Moldova și Qatar au semnat un memorandum

  • 14 Aprilie 2015 11:08
Republica Moldova și Qatar au semnat un memorandum

Documentul prevede printre altele preluarea bunelor practici din politicile educaționale ale celor două țări.

Un memorandum privind cooperarea în domeniul educației, învățământului superior și cercetării științifice între Republica Moldova și Statul Qatar,  a fost semnat astăzi de ministrul moldovean de Externe, Natalia Gherman, care efectuează în aceste zile (12-14 aprilie) o vizită oficială în această țară. Documentul prevede printre altele preluarea bunelor practici din politicile educaționale ale celor două țări.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe și Integrării Europene, la Doha Natalia Gherman a avut întrevederi cu prim-ministrul Statului Qatar, care deține și funcția de ministru al Afacerilor Interne și Externe, precum și cu ministrul Educației cu care a discutat despre aprofundarea cooperării bilaterale în domeniile politic, agro-industrial, al investițiilor și umanitar.

În cadrul vizitei oficiale în Qatar, Natalia Gherman a participat și la ceremonia oficială de inaugurare a Ambasadei Republicii Moldova la Doha.

În context, prim-ministrul Statutul Qatar, Abdullah Bin Nasser Bin Khalifa Al-Thani, a acceptat invitația de a efectua o vizită în Republica Moldova în timpul apropiat.

Republica Moldova a stabilit relații diplomatice cu statul Qatar la 13 iunie 1997.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13,24
Ceață
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
12
Mon
12
Tue
11
Wed
9
Arhivă Radio Chișinău