Republica Moldova și Letonia urmează să încheie un Acord în domeniul securității sociale

  • 29 Septembrie 2021 13:44
Republica Moldova și Letonia urmează să încheie un Acord în domeniul securității sociale

Republica Moldova și Letonia urmează să încheie un Acord în domeniul securității sociale. Cea de-a treia rundă de negocieri pe marginea proiectului are loc în aceste zile, în format de video conferință, menționează Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) într-un comunicat.

Acordul garantează cetățenilor R. Moldova și Letoniei dreptul la o pensie pentru limită de vârstă, pensie de urmaș, pensie de dizabilitate cauzată de afecțiuni generale, pensie și indemnizație de dizabilitate determinată de accidente de muncă și boli profesionale precum și la ajutorul de deces din partea statului unde a activat legal. Fiecare stat va aplica legislația națională în domeniu stabilirii prestațiilor sociale, iar pensia va fi transferată pe teritoriul statului în care beneficiarul domiciliază la moment.

Republica Moldova mai are semnate Acorduri în domeniul securității sociale cu 14 state, printre care România, Portugalia, Bulgaria, Luxemburg, Austria , Estonia, Cehia, Polonia, Ungaria, Belgia, Lituania, Germania, Turcia și Republica Belarus.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău