Republica Moldova și India vor semna un Memorandum de Cooperare în domeniul agriculturii

  • 01 August 13:18
Republica Moldova și India vor semna un Memorandum de Cooperare în domeniul agriculturii

Viceprim-ministrul Vladimir Bolea a avut o întâlnire cu ministrul de stat al agriculturii și bunăstării fermierilor din India, Sushri Shobha Karandlaje, la New Delhi. Oficialii au subliniat potențialul de creștere a comerțului bilateral cu mărfuri agricole și de consolidare a cooperării în agricultură prin schimbul de cunoștințe și tehnologie.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, oficialii au agreat inițierea și semnarea unui Memorandum de Înțelegere între state în domeniul agriculturii, pentru dezvoltarea unui mecanism instituțional de cooperare. Partea indiană a propus ca Guvernul moldovenesc să trimită propuneri de cooperare și în domeniul dezvoltării tehnologice.

Vicepremierul Vladimir Bolea a exprimat interesul Republicii Moldova pentru a efectua exportul de uleiuri vegetale în India și pentru importul de îngrășăminte și pesticide din India.

Oficialul a informat că Republica Moldova este candidată pentru a deveni stat membru al UE și s-a angajat să respecte standardele UE și, prin urmare, produsele noastre sunt sigure pentru consum.

În cadrul întrevederii, directorul general al ANSA Radu Musteață a avut o discuție productivă și un schimb de informații cu omologul său Ranjit Singh, privind controalele fitosanitare.

Aceștia au agreat continuarea discuțiilor, în vederea consolidării relațiilor între cele două autorități.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora exactă, Știri
Meteo Chișinău
-5,04
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Wed
1
Thu
0
Fri
0
Sat
-0
Sun
-0
Arhivă Radio Chișinău