Republica Moldova și Bulgaria vor semna un Acord de cooperare în patru domenii

  • 11 Octombrie 2023 18:43
Republica Moldova și Bulgaria vor semna un Acord de cooperare în patru domenii

Ministrul Energiei al R. Moldova Victor Parlicov și ministrul Afacerilor Externe al Bulgariei Mariya Gabriel au avut marți o întrevedere în cadrul reuniunii trilaterale dintre Grecia, Bulgaria și România, comunică MOLDPRES cu referire la BTA.

Victor Parlicov a exprimat recunoștință Bulgariei pentru susținerea cursului european al R. Moldova și a salutat amplificarea contactelor la nivel înalt și a cooperării bilaterale, în special în sectorul energetic. Ministrul a subliniat necesitatea intensificării activității Comisiei mixte interguvernamentale moldo-bulgare, precum și a contactelor de afaceri. În acest context, oficialii au căzut de acord asupra organizării unui forum de afaceri moldo-bulgar în 2024.       

Părțle au convenit asupra necesității implicării mai active a Bulgariei în procesul de dezvoltare a regiunii de sud a Moldovei, inclusiv a raionului Taraclia, astfel încât Bulgaria, în calitate de membru al Uniunii Europene, să poată deveni un important punct de referință pentru locuitorii acestei regiuni, a scris Parlicov pe pagina sa de Facebook.    

"Ca un prim pas în această direcție, am convenit cu ministrul Afacerilor Externe al Bulgariei Mariya Gabriel asupra semnării unui acord de dezvoltare a colaborării dintre țările noastre”, a menționat Victor Parlicov.   

Ministrul moldovean a explicat ca acordul de cooperare va fi implementat în sectoarele energetic și climă, dezvoltarea infrastructurii, acces la servicii publice, educație, cultură și mass-media.   

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:3,6 m/s
Mon
17
Tue
19
Wed
16
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău