Republica Moldova și Bulgaria negociază un acord privind scutirea taxelor de import

  • 07 Februarie 10:12
Republica Moldova și Bulgaria negociază un acord privind scutirea taxelor de import

Guvernul Republicii Moldova va negocia cu Guvernul Republicii Bulgaria un Acord de cooperare pentru dezvoltare. La ultima ședință, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ pentru inițierea acestui proces.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului Republicii Moldova, documentul urmărește consolidarea relațiilor bilaterale dintre cele două state. Astfel, Republica Moldova va coopera cu Republica Bulgaria în mai multe domenii, printre care comerțul și economia, sporirea eficienței resurselor și reducerea vulnerabilității energetice, ocuparea forței de muncă și politici sociale, domeniul afacerilor interne etc.

Acordul prevede că bunurile și serviciile procurate sau importate în Republica Moldova în contextul implementării programelor și proiectelor de asistență vor fi scutite de plata taxelor și impozitelor aplicate în conformitate cu legislația națională.

Acordul urmează a fi încheiat pe o perioadă nelimitată. De menționat că, în prezent, Republica Moldova mai are încheiate acorduri similare cu guvernele Republicii Cehe, Republicii Federale Germania și Regatului Suediei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sun
18
Mon
22
Tue
22
Wed
12
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău