Republica Moldova se va alătură mișcării internaționale Climathon

  • 09 August 2022 09:45
Republica Moldova se va alătură mișcării internaționale Climathon

Agenția pentru Eficiență Energetică (AEE) va lansa mișcarea Climathon la nivel național. În acest scop, în perioada 13-14 august, la Chișinău va fi organizat un forum, transmite MOLDPRES.

Potrivit AEE, la eveniment pot participa toți cei care vor ca ideile lor de eficiență energetică, energie regenerabilă, transport ecologic, gestionare a deșeurilor să aibă un impact pozitiv asupra climei.

„În cele două zile ale forumului Climathon, participanții vor afla ce înseamnă o provocare climatică de succes și cu impact, vor analiza și discuta despre efectele provocărilor climatice și vor avea posibilitatea să proiecteze o provocare care se potrivește contextului local și care poate fi implementată”, indică sursa citată.

Climathon este o mișcare internațională care are rolul de a implica orașele și cetățenii în acțiunea climatică. Acesta pune bazele proiectelor tangibile, start-up-urilor bazate pe impact și conversații de lungă durată cu factorii de decizie în jurul planurilor și politicilor orașelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău