Republica Moldova s-a aliniat la Campania „Ziua Mondială a Curățeniei 2023”

  • 04 Septembrie 2023 10:18
Republica Moldova s-a aliniat la Campania „Ziua Mondială a Curățeniei 2023”

Până la data de 16 septembrie, în Republica Moldova se va desfășura Campania „Ziua Mondială a Curățeniei 2023”. Scopul acesteia constă în creșterea gradului de conștientizare privind eforturile țării noastre de a se alinia la obiectivele europene: zero poluare, economie circulară, managementul integrat al deșeurilor și promovarea prevenirii formării deșeurilor prin reducerea consumului excesiv, în favoarea reciclării deșeurilor, transmite MOLDPRES.

Ziua Mondială a Curățeniei este marcată anual în a treia sâmbătă a lunii septembrie. Este una dintre cele mai mari acțiuni civice la nivel mondial, ce reunește milioane de voluntari, guverne și organizații din 191 de țări, care se solidarizează pentru a aborda provocările de mediu la nivel global și pentru a construi un viitor durabil. În această zi, milioane de oameni din întreaga lume se angajează să facă planeta mai curată, scrie sursa citată.

În anul curent, mesajele principale distribuite în cadrul campaniei țin de reducerea consumului de plastic și colectarea separată a deșeurilor. „Aceste subiecte vor oferi oportunități diverselor părți interesate de a reflecta atât asupra muncii depuse, cât și asupra pașilor urgenți necesari în continuare spre o gestionare durabilă a deșeurilor în viitor. Campania va finaliza cu o acțiune de salubrizare la nivel național, sâmbătă, 16 septembrie”, indică Ministerul Mediului.

Campania este organizată în cadrul proiectului „Fii Piratul Plasticului”, implementat de către Centrul Național de Mediu și Centrul Republican Gutta-Club, cu susținerea financiară a Programului de granturi mici (SGP) – un program corporativ al Global Environment Facility (GEF), implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare și co-finanțat de Guvernul Suediei. Acțiunea este organizată de Ministerul Mediului, proiectul „Uniunea Europeană pentru Mediu – Economie Verde” și AO „Centrul Național de Mediu”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:6,69 m/s
Fri
10
Sat
10
Sun
10
Mon
6
Tue
4
Arhivă Radio Chișinău