Republica Moldova, împreună cu alte 31 de state, a semnat la Davos, Memorandul „Către o cultură construită pe calitate pentru Europa”

  • 20 Ianuarie 2023 15:23
Republica Moldova, împreună cu alte 31 de state, a semnat la Davos, Memorandul „Către o cultură construită pe calitate pentru Europa”

Republica Moldova, împreună cu alte 31 de state, a semnat la Davos, Memorandul „Către o cultură construită pe calitate pentru Europa”. În cadrul acestei reuniuni internaționale a fost constituită Alianța mondială pentru cultura infrastructurii, a comunicat pentru Radio Chișinău secretarul de stat al Ministerului Culturii, Andrei Chistol.

„Conferința de la Davos s-a încununat cu acel Memorandum care a fost aprobat de către toți miniștrii participanți. De faptul că toți cei care au reprezentat delegațiile oficiale, au aprobat crearea unei Alianțe, care va fi o platformă de comunicare, o foaie de parcurs pentru o politică publică despre cum ar trebui să fie gestionate domeniile care interacționează pe patrimoniul cultural: de domeniul construcțiilor, de domeniul arhitecturii”, a spus Chistol.

Alianța va fi prezidată de către Elveția pe o durată de cinci ani.

Salvgardarea și promovarea patrimoniului cultural, reconstruirea urbanistică autentică sunt principii care stau la baza restaurării identității culturale a localităților din Rep. Moldova, iar valorificarea acestui patrimoniu poate contribui la promovarea turismului, la un dialog în sectorul cultural, a subliniat oficialul.

Forumul Mondial Economic de la Davos reunește anual liderii lumii pentru a discuta probleme sociale și politice. Pentru a doua oară, în cadrul acestui Forum, a fost organizată Conferința Ministerelor Culturii, iar în acest an, la reuniunea pe domeniul cultural a participat pentru prima dată și Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău