Republica Moldova găzduiește un atelier regional de lucru cu privire la controlul HIV

  • 03 Martie 2023 10:16
Republica Moldova găzduiește un atelier regional de lucru cu privire la controlul HIV

Estimarea prevalenței HIV în rândul populației pentru îmbunătățirea răspunsului național la infecție constituie principalul subiect al atelierului regional de lucru care se desfășoară, la Chișinău, în perioada 27 februarie-3 martie, anunță Ministerul Sănătății.

La atelierul „Estimări și inegalități în răspunsul la HIV”, organizat de Programul Comun al Națiunilor Unite privind HIV/SIDA (UNAIDS), participă experți din zece țări din Europa de Est și Asia Centrală, dar și reprezentanți ai Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA (CDC), Biroului Recensământului SUA, ai Fondului Global pentru Combaterea SIDA, Tuberculozei și Malariei și ai organizației Avenir Health.

Participanții și-au propus să realizeze estimări epidemiologice, care să servească la pronosticarea tendințelor, evaluarea progreselor și lacunelor răspunsurilor la HIV ale țărilor participante, identificarea inegalităților.

Estimările vor contribui la ajustarea politicilor publice în domeniu așa încât toate persoanele să aibă acces la servicii de prevenire și tratament HIV, fiind combătute inegalitățile. De asemenea, datele sunt necesare pentru planificarea eficientă a necesităților, în scopul finanțării lor din resursele Fondului Global pentru Combaterea SIDA, Tuberculozei și Malariei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău