Republica Moldova devine membră a două structuri elective din cadrul ONU

  • 20 Aprilie 2017 13:54
Republica Moldova devine membră a două structuri elective din cadrul ONU

Republica Moldova a fost aleasă, pentru o perioadă de trei ani, în calitate de membru al Comitetului pentru Programe și Coordonare (2018-2020) și al Comisiei pentru Dezvoltare Socială (2017-2019).

Decizia a fost luată la New York, la 19 aprilie, în cadrul sesiunii Consiliului Economic și Social al Organizației Națiunilor Unite, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Toate statele membre ale Consiliului Economic și Social participante la procesul de votare au susținut alegerea Republicii Moldova în cele două structuri elective ale ONU.

Comitetul pentru Programe și Coordonare este un organ subsidiar principal al Adunării Generale a ONU și al Consiliului Economic și Social care are mandatul să contribuie la realizarea activităților de planificare, programare și coordonare în cadrul ONU.

Comisia pentru Dezvoltare Socială este un organ funcțional al Consiliului Economic și Social, însărcinat cu examinarea și promovarea politicilor importante pentru dezvoltarea socială, inițiate în baza deciziilor Reuniunii de Nivel Înalt pentru Dezvoltare Socială de la Copenhaga din 1995.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:78 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău