Republica Moldova are un nou ambasador la Moscova

  • 28 Octombrie 2015 15:16
Republica Moldova are un nou ambasador la Moscova

Guvernul a aprobat în ședința de miercuri mai multe proiecte de decret prezidențial privind numirea în funcție a 11 ambasadori.

Astfel, cadidatura lui Ruslan Bolbocean a fost aprobată pentru numirea în funcția de ambasador al Republicii Moldova în Ucraina, iar cea a lui Dumitru Braghiș - în Federația Rusă, transmite IPN.

Tot astăzi, executivul a aprobat numirea în funcția de ambasador, reprezentant al RM pe lângă Consiliul Europei, a  Corinei  Călugăru.

De asemenea, au fost aprobate candidaturile lui  Veaceslav Dobândă pentru numirea în funcția de ambasador al RM în Suedia, a lui Lilian   Moraru -  în Franța și a Gabrielei Moraru  - în  Israel. Mihai Gribincea va deveni ambasador al RM în România, Valeriu Frilja -  în Lituania, Oleg Serebrian - în Germania, Aurel Ciocoi - în Republica Chineză și Eugen Revenco - în Letonia, după semnarea de către  șeful statului a decretelor prezindențiale respective.

Vicepremierul și ministrul afacerilor externe și integrării europene, Natalia Gherman, a spus că toate aceste candidatari au fost aprobate  de Comisia parlamentară pentru politică externă și integrare europenă, au agrementul țărilor unde își vor desfășura activitatea în calitate de șefi ai misiunilor diplomatice ale  Republicii Moldova Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău