Republica Moldova are procuror general. Ion Munteanu a depus jurământul de învestire în funcție

  • 01 Iunie 11:32
Republica Moldova are procuror general. Ion Munteanu a depus jurământul de învestire în funcție

Astăzi, la sediul Procuraturii Generale a avut loc ceremonia solemnă de numire în funcție a noului Procuror General, Ion Munteanu, selectat prin concursul organizat de Consiliul Superior al Procurorilor. Conform procedurii legale, numirea în funcție are loc, urmare a emiterii decretului prezidențial în acest sens, transmite Procuratura Generală.

Evenimentul a reunit procurori din întreaga țară, membrii Consiliului Superior al Procurorilor, reprezentanți ai mass-media și alți invitați. Ceremonia a debutat cu depunerea jurământului de către noul Procuror General, urmată de alocuțiunile Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu și a Procurorului General, Ion Munteanu.
         
În cadrul discursului său, noul Procuror General a subliniat angajamentul său ferm pentru o justiție echitabilă și transparentă, respectarea principiilor legalității și imparțialității, evidențiind obiectivele și prioritățile pentru mandatul său. 
        
Președinta a felicitat noul Procuror General și a exprimat încrederea în capacitatea instituției de a lupta cu corupția, element determinant pentru consolidarea statului de drept.

După ceremonia oficială, Procurorul General a făcut declarații de presă, detaliind viziunea sa asupra viitorului instituției și dinamica alinierii Procuraturii la standardele internaționale. 

Citiți și: Are loc proba interviului pentru funcția de Procuror General. UPDATE: Ion Munteanu a câștigat concursul pentru funcția de procuror general

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:4,63 m/s
Sat
27
Sun
27
Mon
24
Tue
25
Wed
26
Arhivă Radio Chișinău