Republica Moldova a semnat un plan de acțiuni de cooperare cu Turcia în domeniul sănătății

  • 28 Octombrie 2018 13:54
Republica Moldova a semnat un plan de acțiuni de cooperare cu Turcia în domeniul sănătății

Turcia va oferi suport Republicii Moldova în dezvoltarea asistenței medicale urgente prespitalicești și va oferi suport în tratarea pacienților cu boli oncologice în spitatalele  lor. Sunt câteva prevederi ale unui plan de acțiuni de cooperare în domeniul sănătății, între R. Moldova și Turcia pentru  anii 2019-2020.

Documentul a fost semnat de Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu și ministrul Sănătății al Turciei, la Istanbul, potrivit unui comunicat de presă al ministerului de la Chișinău.

Conform documentului, Turcia va oferi suport R. Moldova în modernizarea sistemului medical informațional, reducerea maladiilor transmisibile și nontransmisibile, achiziția medicamentelor și echipamentelor medicale.

De asemenea, partea turcă s-a angajat să ofere suport pentru instruirea cadrelor medicale din domeniile ortopedie, ginecologie și obstetrică, medicină de urgentă, oncologie, cardiologie în Turcia și tratarea pacienților cu boli oncologice în spitalele din țara lor.

La fel, părțile urmează să coopereze în domeniul verificării dispozitivelor medicale prin schimb de experiență în scopul creșterii calității serviciilor medicale din Republica Moldova.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:5,14 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău