Republica Moldova a recepționat 200 de mii de doze de vaccin antigripal

  • 06 Septembrie 08:35
Republica Moldova a recepționat 200 de mii de doze de vaccin antigripal

Republica Moldova a recepționat un lot de 200 de mii de doze de vaccin antigripal Influvac Tetra, cu doza de 0,5 ml în seringă preumplută, achiziționat din sursele Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

Potrivit ANSP, compoziția acestui vaccin respectă recomandările Organizației Mondiale a Sănătății pentru utilizarea în emisfera nordică.

Vaccinul antigripal Influvac Tetra împotriva gripei oferă protecție exclusiv împotriva gripei cauzate de virusurile sezoniere A(H1N1), A(H3N2) și B.

Vaccinul urmează să fie transportat și distribuit la centrele de sănătate publică teritoriale. Conform planului de imunizare, acesta va fi transmis instituțiilor medico-sanitare din țară, pentru vaccinarea personalului din contingentele profesionale și a grupurilor cu risc crescut de îmbolnăvire de gripă.

ANSP subliniază că vaccinarea reprezintă cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor de gripă. Printre beneficiile vaccinării se numără reducerea riscului de apariție a formelor severe ale bolii, diminuarea numărului de cazuri de îmbolnăvire, a vizitelor la medic și a zilelor pierdute de muncă sau studii. De asemenea, vaccinarea contribuie la prevenirea complicațiilor, a spitalizărilor și a deceselor asociate gripei. Ca și în sezonul anterior, ANSP recomandă vaccinarea concomitentă împotriva gripei și COVID-19 pentru o protecție maximă.

ANSP asigură monitorizarea epidemiologică a gripei sezoniere și a infecțiilor respiratorii virale, precum și supravegherea circulației virusurilor gripale și non-gripale. Totodată, ANSP oferă asistență consultativă în monitorizarea procesului de vaccinare antigripală.
 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
16,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:7,72 m/s
Tue
19
Wed
17
Thu
18
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău